Mere tid til børn og unge

De grønne pigespejdere, Det Danske Spejderkorps og KFUM-Spejderne i Danmark er gået sammen om at udvikle et nyt medlemssystem. Det nye Medlemsservice hedder Medlemsservice, og vil understøtte spejderarbejdet for den lokale spejdergruppe, og skabe mere tid til spejderarbejdet med børn og unge.

Medlemmer og forældre vil kunne bruge medlemssystemet via tablet og smartphone, og det vil blive lettere at ordne online betalinger. Desuden vil systemet sikre, at de lokale grupper nemt og hurtigt kan indberette medlemstal til kommune og landsorganisation.

Foreningsudviklerne har været med fra starten

Udviklingen af det nye medlemssystem tager udgangspunkt i Foreningsudviklernes behovsdækning og foranalyse. Vi har afdækket den almindelige spejders ønsker til et nyt medlemssystem gennem workshops og en spørgeskemaundersøgelse. Foreningsudviklerne har også rådgivet spejderne i at indhente tilbud og skrive kontrakt.
Vi fortsætter vores arbejder med medlemssystemet, og bliver projektledere på i den kommende proces med at virkeliggøre Medlemsservice.

Du kan læse mere om vores ledelse af IT-Projekter her

Et historisk stort projekt

Projektet udgør en investering på 4,8 mio. kr. og det er første gang at de tre spejderkorps er køber medlemssystem sammen. Som én fælles kunde, kan de tre spejderkorps hente bedre priser og bedre funktionaliteter. Det vil være muligt at lave tilpasninger så medlemsservice passer ind i hver enkelt spejderkorps kultur, sprog og organisering.

Spejdernes medlemsservice leveres af firmaet Stein & Gabelgaard, der er blevet udvalgt blandt fem forskellige IT-leverandører. Jonathan Stein og Hans Henrik Gabelgaard har over 15 års erfaring med administrative systemer, og kender til spejder-verdenen indefra.

Du kan mere til Stein & Gabelgaard her

Medlemsservice vil gradvist blive indført i de tre spejderkorps, begyndende med De grønne pigespejdere i Januar 2016. Projektet starter den 1. august 2015 og vil være afsluttet 31. januar 2017, hvor alle korps har indført Medlemsservice.

De grønne pigespejdere, KFUM-Spejderne i Danmark og Det Danske Spejderkorps får nyt medlemssystem. Foreningsudviklerne laver forenings-IT, og er projektledere.

Funtionaliteter

Medlemsservice fungerer både på lokalt, regionalt og nationalt plan og giver mulighed for:

• Kontingenthåndtering
  • Arrangement-tilmelding
  • Intern kommunikation i gruppen via mail og SMS
  • Et brugervenligt regnskabssystem til gruppernes kasserere
  • Enkel og brugervenlig registrering af medlemmer

Tilpasset spejderne

"I afklaringsforløbet og i valget af leverandør og system, har der været lagt vægt på at få et system, der i høj grad er tilpasset til spejderne, så den daglige administration bliver så enkel som muligt for den enkelte leder, kasserer og formand"

Charlotte Bach Thomassen
Generalsekretær