Kurset skal give værktøjer og skabe projekter

Næstved Kommunes Fritidsudvalg har taget initiativ til kurset Ung Projektmager i efteråret 2015. Her skal 22 unge mellem 15 - 25 år lære at designe, planlægge og afvikle projekter, sammen med andre unge. Kurset skal give værktøjer til at skabe projekter i en frivillig forening og give et stærkere foreningsliv i fremtiden.

Foreningsudviklerne er stolte af at kunne levere undervisningen og undervisningsmaterialerne til kurset. Vi er selv projektmagere og har et bankende hjerte for de unge, der tør igangsætte noget nyt i foreningerne.

Fokus på hvad der sker efter kurset

Vi mener, at de traditionelle projektmagerkurser handler om "Den gode ide" og hvordan man får den gode ide. Men gode ideer er ikke nok, man skal også have værktøjerne og erfaringerne til at føre dem ud i livet.
Derfor skal Ung Projektmager ikke kun være undervisning - vores projektmagere skal lave rigtige projekter i foreningslivet

Det praktiske

Ung Projektmager forløber over tre hverdagsaftener og to weekender, fra august til november:

• 25. august
  • 12. - 13. september
  • 30. september
  • 31. - 1. november
  • 12. november

Det er gratis at deltage på kurset, men der er begrænsede pladser.

Interesserede projektmagere, som bor i Næstved Kommune, kan ansøge om en plads på kurset her

Du kan se mere om kurset her

Ung Projektmager, projektmager kursus for unge, entreprenørskab, iværksætteri, uddannelse.

"Mange kurser glemmer hvor vigtige foreningerne er"

Hvis vi ikke involverer foreningerne i kurset, så bliver det svært for de unge at gøre en forskel efter kurset. Mange kurser glemmer hvor vigtige foreningerne er, fordi de er mere fokuserede på "den gode ide" end på endemålet - meningsfulde projekter i foreningerne

Vi vil involvere foreningerne i Ung Projektmager fra opstarten. Derfor har vi beskrevet koncept "værtsforeninger".

En værtsforening er vært for projektmagernes projekt.
Det giver et større netværk, og en mulighed for at få friske øjne på foreningens aktiviteter og værdier. Der er også "god foreningskarma" over værtsforeningen: Den etablerede forening hjælper den unge iværksætter godt igang, og sikrer dermed at der kommer en ny generation af engagerede frivillige.

Læs mere om værtsforeninger her