Foreningsforlagets nye bog er på gaden

"Forening for Alle" er netop udkommet og er en målrettet håndbog til alle trænere, spejderledere, instruktører og aktivitetsledere i de mange foreninger over hele landet. Bogens fokus er på at give konkrete råd og tips til arbejdet med at inkludere børn med særlige behov i de mange fællesskaber og aktiviteter rundt om i foreningslivet. Det er Marie Fuglsang Brouer, der på baggrund af mange års erfaring med inklusionsarbejde i skole, ungdomsuddannelse og foreningsliv, har skrevet bogen. Forleden fejrede vi bogens udgivelse ved en reception i Auning, hvor Marie bor og har et stort lokalt netværk, som mødte frem for at fejre den nyslåede forfatter, den flotte bog og indsatsen for at få flere børn med særlige behov med ind i foreningslivet. Flere fik endda forfatteren til at signere bogen...

Ung projektmager: Mød FDF Fensmark

"Vi vil gerne være bedre til at tiltrække voksne, som kan indgå som ledere og hjælpere. Både med at lede børnene, men også som bestyrelsesmedlemmer, fonds-ansøgere og håndværksmæssige hjælpere"

Forandring i forening 3: Motivation af frivillige foreningsledere

Der er rift om de frivillige ildsjæle i kommunerne, men de er ikke blot en gratis arbejdskraft, der kan sættes til at skabe kommunal velfærd til 0 kr. i timeløn. Hvis de frivillige skal engagere sig oprigtigt, er kommunerne og andre samarbejdspartnere nødt til at møde de frivillige i øjenhøjde og sætte sig ind i den logik og motivation, der driver frivillige

Forandring i forening 2: Frivillighed er nøglen til morgendagens velfærd

Frivillighed i dens mange afskygninger er et eftertragtet bud på andre løsninger, hvor frivillige bidrager til at skabe et stærkt civilsamfund med servicetilbud og sammenhængskraft lokalt. Men frivillige er ikke oplagt gratis kommunal arbejdskraft, der kan sættes til hvad som helst. De har deres egen motivation og logik, og vil kommunerne have de frivillige i spil, må der investeres i dem.

Forandring i forening 1: Bogens 10 hovedpointer

Lad os starte med at sætte bogens 10 hovedpointer op:

”Forandring i forening” sætter fokus på samspillet mellem foreninger og kommunen. Foreninger har rigtig meget at byde på, og har stor betydning for sammenhængskraften i et lokalområde. Ildsjæle i foreningerne er centrale personer for at skabe en tættere kobling til omverdenen. På samme måde har nøglepersoner i kommunerne store muligheder for at opmuntre foreningerne til at indgå i ligeværdige og udbytterige samarbejder.

Få de 7 vigtigste tanker fra “Forandring i forening”

Torbens nye bog ”Forandring i forening” landede i dag på kontoret og skabte travlhed og stolthed. Bogen er skrevet til ildsjæle i foreningslivet, der har lyst til at etablere eller forbedre samarbejdet med den lokale kommune eller indgå i partnerskaber med andre.